Ngocdung

Ngocdung

1) Globalization has been enabled by: A) innovation. B) technological progress. C) increased population. D) all of the above. E) A and B are correct. 2) Which of the following events interrupted Globalization 2. 0? A) The Great Depression B) World War I C) World War II D) All of the above. 3) During Globalization 1. 0, ________ were the primary entities globalizing. A) individuals and small groups B) families C) countries D) companies 4) During Globalization 3. 0, ________ were the primary entities globalizing. A) individuals and small groups B) families C) countries D) companies 5) The fall of the Berlin Wall:

A) marked the end of the Cold War. B) opened up new markets for products. C) gave companies access to a talented labor pool. D) All of the above. 6) The first mainstream web browser was called: A) Netscape B) Opera. C) Firefox. D) Internet Explorer. 7) De facto standards contributing to Globalization 3. 0 include all of the following EXCEPT:  A) Microsoft Word. B) Adobe Acrobat. C) PayPal. D) eBay. 8) Web sites allowing users to add, remove, or edit content are called:  A) wikis. B) blogs. C) browsers. D) online diaries. 9) Wal-Mart has recently introduced ________ tags into their supply chain.

A) price B) anti-theft C) RFID D) CSID 10) Companies setting up entire factories in China is an example of: A) offshoring. B) outsourcing. C) in-sourcing. D) on-shoring. 11) ________ refers to the delegation of a company’s core operations to a subcontractor that specializes in that operation. A) Offshoring B) Outsourcing C) In-sourcing D) On-shoring 12) Assembly plants located on the Mexican side of the U. S. -Mexican border are called:  A) Mexinanitas. B) Maquiladoras. C) Manufactorias. D) Fabricados. 13) Which of the following is not a service that is being outsourced? A) Preparation of tax returns

B) Telephone support C) Reading of X-rays D) All of the activities above can be outsourced. 14) Which of the Asian outsourcing destination countries has the highest relative geopolitical risk? A) China B) Malaysia C) Philippines D) Thailand 15) Which of the following American outsourcing destination countries has the highest English proficiency? A) Argentina B) Brazil C) Costa Rica D) Mexico 16) Which of the following is a reason for companies to outsource business activities? A) To reduce time to market B) To increase process efficiencies C) To outsource noncore activities D) All of the above. 7) ________, the reversal of outsourcing to overseas locations, encompasses the use of locations closer to the home country in terms of geographical, political, linguistic, economic, or cultural distance. A) Inshoring. B) Nearshoring. C) Offshoring. D) Backshoring. 18) Which of the following is NOT considered a geoeconomic challenge of operating in a digital world? A) Demographic B) Expertise C) Time zone differences D) Internet access 19) The EU data protection directive is an example of which type of challenge? A) Political system B) Regulatory C) Data sharing D) Individual freedom 0) Differences in network infrastructures throughout the world are an example of which type of challenge? A) Internet access and individual freedom B) Infrastructure related reliability C) Regulatory D) Political system 21) ________ are government-imposed fees to regulate the flow of goods and services in and out of a country  A) Export regulations B) Embargoes C) Tariffs D) Quotas 22) A(n) ________ is a type of export regulation concerning the flow of goods and services, typically limiting (or prohibiting) trade with one particular country. A) export regulation B) embargo C) tariff D) quota 23) The U. S. overnment attempts to isolate the Cuban government economically using: A) export regulations. B) embargoes. C) tariffs. D) quotas. 24) ________ are directed at limiting the export of certain goods to other countries. A) Export regulations B) Embargoes C) Tariffs D) Quotas 25) Products such as missile or encryption technology underlie: A) export regulations. B) embargoes. C) tariffs. D) quotas. 26) ________ are regulations permitting foreign businesses to export only a certain number of products to a specific country. A) Export regulations B) Embargoes C) Tariffs D) Quotas 27) Foreign companies such as Toyota are producing goods in the U.

S. to minimize the effect of:  A) export regulations. B) embargoes. C) tariffs. D) quotas. 28) The EU data protection directive limits: A) Internet freedom. B) personal rights to access data. C) transborder data flows. D) electronic commerce. 29) Which of the flowing countries is NOT considered “enemy of the Internet” by the “Reporters without Borders”? A) Belarus B) Thailand C) Vietnam D) North Korea 30) Which of the following outsourcing destinations has the lowest average annual salary for experienced programmers? A) India B) Philippines C) Malaysia D) China 31) Dimensions on which cultures differ include:

A) uncertainty avoidance. B) concept of time. C) life focus. D) all of the above. 32) ________ is a cultural characteristic emphasizing the importance of the collective/group over the individual in society. A) Collectivism B) Power distance C) Uncertainty avoidance D) Group think 33) ________ is a cultural characteristic that reflects the extent to which a culture has a longer- or shorter-term orientation. A) Life focus B) Concept of time C) Time focus D) Punctuality 34) ________ is a cultural characteristic emphasizing the importance of the individual over the collective/group in society. A) Life focus B) Individualism

C) Selfishness D) Egocentrism 35) ________ is a cultural characteristic related to how different societies view authority and hierarchical structures. A) Power distance B) Obedience C) Obesity D) Authoritarianism 36) ________ reflects degree to which a society is characterized by masculine qualities, such as assertiveness, or by feminine characteristics, such as nurturance. A) Masculinity/femininity B) Assertiveness C) Nurturance D) Life focus 37) ________ is a cultural characteristic related to the risk-taking nature of a culture. A) Risk aversion B) Uncertainty avoidance C) Fear of future consequences D) Risk seeking 8) ________ reflects the extent to which a culture focuses on the quantity versus the quality of life. A) Life focus B) Life center C) Quantity of life orientation D) Quality of life orientation 39) Which of the following countries ranks highest in individualism? A) Australia B) Austria C) Mexico D) Peru 40) Which of the following is most likely to be considered a domestic company? A) Insurance company B) Car manufacturer C) Consumer goods company D) Barber shop 41) A ________ business strategy is best suited for operation in markets differing widely. A) multidomestic B) global C) transnational D) All strategies are equally well suited. 2) Which of the following is a weakness of the multidomestic business strategy? A) Differing product offerings limit economies of scale B) Inability to react to local market conditions C) Difficult to manage D) Personnel overhead 43) Which of the following is a weakness of the global business strategy? A) Differing product offerings limit economies of scale B) Inability to react to local market conditions C) Difficult to manage D) Personnel overhead 44) Which of the following is a weakness of the transnational business strategy? A) Differing product offerings limit economies of scale B) Inability to react to local market conditions

C) Difficult to manage D) Personnel overhead 45) A multidomestic information systems strategy is characterized by ________ systems  A) centralized B) decentralized C) distributed D) homogeneous 46) A global information systems strategy is characterized by ________ systems  A) centralized B) decentralized C) distributed D) homogeneous 47) A transnational information systems strategy is characterized by ________ systems  A) centralized B) decentralized C) distributed D) homogeneous 48) A ________ information systems strategy is characterized by multiple networks between the home office and the subsidiaries.

A) global B) transnational C) multinational D) hybrid 49) A ________ information systems strategy is characterized by local databases. A) global B) transnational C) multidomestic D) hybrid 50) A ________ information systems strategy is characterized by data sharing between the home office and the subsidiaries. A) global B) transnational C) multinational D) hybrid Chap 2: 1E 2D 3C 4A 5D 6A 7D 8A 9C 10A 11C 12B 13D 14C 15C 16D 17B 18D 19C 20B 21C 22B 23B 24A 25A 26D 27D 28C 29B 30A 31D 32A 33B 34B 35A 36A 37B 38A 39A 40D 41A 42A 43B 44C 45B 46A 47C 48A 49C 50A