Sociology and Correct Answer

Question 1 0 out of 10 points Which of the following is an example of an application of midrange theory?
Answer Selected
Answer: analyzing how a shopkeeper interacts with customers
Correct Answer: exploring the role of churches in rural areas Response Feedback: Feedback:  Recall that midrange theory attempts to predict how certain social institutions tend to function. ?

We will write a custom essay sample on
Sociology and Correct Answer
or any similar topic only for you
We will write a custom essay sample on
Sociology and Correct Answer
or any similar topic only for you
Order now
Order now

Question 2 10 out of 10 points Justin decides to conduct research for a class project by recording and assessing how people choose where to sit on a public bus. Which type of sociology is this?
Answer Selected
Answer: microsociology
Correct Answer: microsociology Response Feedback: Feedback:  Recall that microsociology seeks to understand local interactional contexts and focuses on face-to-face encounters ?

Question 3 10 out of 10 points Which of the following is an example of a social institution?
Answer Selected
Answer: all of the above
Correct Answer: all of the above| Response Feedback: Feedback:  Social institutions do not have to be established by any particular organization or group and do not necessarily have physical locations. ?

Question 4 0 out of 10 points Which of the “founding fathers” of sociology put forth the idea that sociologists should examine social behavior from the perspective of those engaging in the behavior?
Answer Selected
Answer: Emile Durkheim
Correct Answer: Max Weber ?

Question 5 0 out of 10 points Sociology is the study of _____. Feature Article – Sociology Test
Answer Selected
Answer: human society
Correct Answer: all of the above ?

Question 6 10 out of 10 points Which of the following describes a difference between sociology and psychology?
Answer Selected
Answer: Sociology focuses on social structures and group interactions, while psychology focuses on the urges, instincts, and mind of the individual.
Correct Answer: Sociology focuses on social structures and group interactions, while psychology focuses on the urges, instincts, and mind of the individual. ?

Question 7 10 out of 10 points Sociology is distinct from other academic disciplines in its attempt to _____.
Answer Selected
Answer: detect patterns in how different societies handle or respond to similar phenomena
Correct Answer: detect patterns in how different societies handle or respond to similar phenomena ?

Question 8 10 out of 10 points Examining the interactions between people with a focus on how the people talk, dress, and use body language is an example of which theory?
Answer Selected
Answer: symbolic interactionism
Correct Answer: symbolic interactionism Response Feedback: Feedback:  Symbolic interactionism is a micro-level approach that focuses on how face-to-face interactions create the social world. ?

Question 9 10 out of 10 points The examination of everyday human social interactions on a small scale describes _____.
Answer Selected
Answer: microsociology
Correct Answer: microsociology ?

Question 10 10 out of 10 points Social identity is _____.
Answer Selected
Answer: a way that individuals define themselves in relation to groups they are a part of or groups they choose not to be a part of
Correct Answer: a way that individuals define themselves in relation to groups they are a part of or groups they choose not to be a part of ?

Question 11 0 out of 10 points Paradoxically, using our sociological imagination helps us _____.
Answer Selected
Answer: create an image of how people in other societies live
Correct Answer: make the familiar strange ?

Question 12 10 out of 10 points Which of the following contributors to the development of sociology argued for the importance of identifying scientific laws that govern human behavior?
Answer Selected
Answer: Auguste Comte
Correct Answer: Auguste Comte ?

Question 13 0 out of 10 points Which of the following is an example of using one’s sociological imagination?
Answer Selected
Answer: creating different hypotheses to explain an individual’s behavior
Correct Answer: being puzzled by how people in another country greet one another and then thinking about how people in your own country greet one another and why they do it the way they do Response Feedback: Feedback:  Using your sociological imagination allows you to recognize how the social world works and why. ?

Question 14 10 out of 10 points Justin enters a clothing store and a security guard immediately notices him and follows Justin’s actions on a security monitor. Justin is aware of the security guard’s actions and adjusts his own behavior to avoid potential confrontation with the security guard. This is an example of which sociological concept?
Answer Selected
Answer: double consciousness
Correct Answer: double consciousness Response Feedback: Feedback:  Recall that having a double consciousness takes the external opinions of an often racially prejudiced onlooker into consideration. ?

Question 15 10 out of 10 points A social institution can be described as _____.
Answer Selected
Answer: a group of social positions, connected by social relations, that perform a social role
Correct Answer: a group of social positions, connected by social relations, that perform a social role ?

Question 16 0 out of 10 points Your friend Allison is concerned with the messages that young girls and boys receive about careers that are suitable for them from their elementary school teachers. Based on Allison’s position, it is likely that she is a(n) _____.
Answer Selected
Answer: functionalist|
Correct Answer: feminist Response Feedback: Feedback:  Feminist research focuses on inequalities based on gender categories and researchers study women’s experiences at home and in the workplace. ?

Question 17 10 out of 10 points The Chicago School of American Sociology emphasized the importance of _____.
Answer Selected
Answer: the environment in shaping people’s behavior and personalities.
Correct Answer: the environment in shaping people’s behavior and personalities. ?

Question 18 10 out of 10 points According to Karl Marx, throughout history social change has been sparked by _____.
Answer Selected
Answer: class conflict
Correct Answer: class conflict ?

Question 19 10 out of 10 points Which of the following American sociologists applied Durkheim’s theory of anomie to explain African American crime rates?
Answer Selected
Answer: W. E. B. DuBois
Correct Answer: W. E. B. DuBois ?

Question 20 10 out of 10 points
Questioning the reasons why people choose to attend college and the importance of a college degree is an example of _____.
Answer Selected
Answer: using the sociological imagination
Correct Answer: using the sociological imagination Response Feedback: Feedback:  Using your sociological imagination allows you to recognize how the social world works and why. ?

Question 21 0 out of 10 points Postmodern theorists argue that _____.
Answer Selected
Answer: people cannot agree on how to define basic terms
Correct Answer: all phenomena have multiple meanings and no one meaning can be more valid than another

Custom writing services

×

Hi there, would you like to get such a paper? How about receiving a customized one? Check it out